Jag läste i veckans Metro att vi idag känner oss mer stressade på fritiden än på våra jobb. Vi har lagt på oss så många måsten som inkluderar hur vi ska se ut, hur vi ska vara, hur vårt hem ska se ut och alla aktiviteter som står på både våra barn och våra egna att göra listor.

Att välja och välja bort
Att välja och välja bort.

Teknik och utveckling har tagit oss till en punkt där vi behöver lära oss att välja och kanske viktigaste välja bort! Idag handlar det inte längre om att säga nej till det vi enbart tycker är tråkigt vi behöver kanske ibland säga nej till det vi tycker är roligt!

Ett första steg när du ska hitta ditt val är att gå inåt! Att gå till dig själv och lyssna till den inre rösten vad är viktigast för mig just nu. Hur får den inre rösten dig att känna inför valet, pirr, passion eller kanske  ångest?  Om jag slutar att lyssna på de yttre rösterna, auktoriteterna och alla måsten vilket val gör jag då?

Ett andra steg skulle kunna vara, om jag gör mitt val som kommer inifrån vad väljer jag bort då och vad händer om jag väljer bort den aktiviteten? Vad säger de yttre rösterna som jobbet, mina barn, vänner eller samhället? Om jag följer de inre valet finns det en risk för mig eller för andra. Vilka utmaningar utsätter jag mig för och kanske upptäcker du att du alltid sätter de yttre rösterna främst?

Som ett tredje steg oavsett vad du väljer så känn att du har gjort valet som passar just dig där och då! Ångra inte valet utan var i valet med all din närvaro och njut av att du har bestämt vad du gör med din tid! Stressen kommer av att du velar huruvida du gjorde rätt eller fel val. Och ibland kanske valet hamnar på att göra precis ingenting och det är Okej även det!

Prenumerera på dininrevarld.se veckobrev för nya inlägg och citat varje vecka!