Medveten närvaro Hur tar jag det första steget mot att bli medveten närvarande. Var börjar jag min resa mot nuet. När ska jag hinna klämma in tiden i ett liv som redan är fullt av åtaganden. Är det ytterligare ett måste som bara ökar min stress och känsla av otillräcklighet?

Att ta steget till en ny rutin kan ibland känns som ett väldigt stort steg. Ibland så stort att jag aldrig kommer igång. Andra gånger är jag entusiastisk att komma igång och drar upp stora planer som sen faller i glömska. Ovan kan känns igen inte bara för att ta steget till medveten närvaro utan både till nyårslöftet och gånger som du känner att du vill ändra en (o)vana.

Men precis som rubriken säger ta det första steget och låt de steget följas av ett andra, ett tredje osv…  Du behöver inte bli expert på en gång, låt det ta den tid det tar.

Ett första steg kan vara att bara bestämma sig att medveten närvaro är bra för mig och något som jag vill inför i mitt liv som en bra grund att stå på. Ett andra steg Medveten närvaro kanske är att bestämma hur jag ska praktisera.

Hur du än väljer att göra så finns det inget rätt eller fel. Du kan ta hjälpa av andra som påminner dig eller ni kan göra det tillsammans. Du kan sätta upp lappar hemma och på jobbet som påminner dig om att stanna upp och andas med jämna mellanrum. Oavsett hur du gör det så är det enda som händer att du tar ett eller fler steg mot ökad medveten närvaro. Och att du gör det i din takt!

Ett första steg mot medveten närvaro kan förändra ditt liv! Ta det…

 

 

Vill du ha fler tips och en veckovis påminnelse om medveten närvaro så prenumerera på Din inre världs veckobrev här!