Mindfulness behöver inte vara ett träningspass eller ytterligare ett åtagande som ska klämmas in under veckan. Mindfulness är ingen prestation som ska utföras eller en uppgift med ett bestämt resultat.

Mindfulness där du är Mindfulness är ett förhållningssätt till det du gör just i den stunden du gör det. En stund när du till fullo upplever det du upplever! Det betyder att du alltid kan utöva mindfulness var du än är. Du behöver inte gå någonstans, ha speciella kläder eller förbereda dig.

Mindfulness bara är och det är det du kan spegla dig i! Bara vara  och stanna kvar i det som är. Och när du bara är så passa på att andas, observera och var kvar i den upplevelse som händer just där och då!

Som inspiration att pröva här är några av mina egna favorit- ögonblick att bara vara.

  • Sovmorgon!  Ska ingenstans och har ingen plan, utan jag kan ta ett extra andetag och bara känna att jag är och hur jag mår. Känner in madrassen, täcket mot min hud och bara är i upplevelsen. Andas och observerar vad jag känner just i de ögonblicket utan en tanke på vad som ska hända i nästa stund!
  • En kopp te eller kaffe. Närhelst under dagen då jag har en rykande kopp te framför mig. Känner aromen och för några sekunder låter jag den uppsluka mig helt och hållet. Observerar hur aromen påverkar mig. Kanske väcker den några minnen från förr eller bara lämnar mig rofylld.  Men utan att fastna i tankarna som jag bara låter passera så fortsätter jag att observera mig själv och stannar i det som är.
  • Rusningstrafik! Kanske inte det första stället du förknippar med närvaro och mindfulness.  Men att bli kontrasten som är helt stilla när allt annat är som mest kaotiskt runt omkring dig är ett fantastiskt tillfälle att bara vara.                                                                                                                                                          Mindfulness där du är         Jag är på väg hem, alla ilar och stressar runt omkring mig. Tar ett djupt andetag och stannar upp och blir helt stilla. Det kan vara i tunnelbanan, vid ett övergångsställe eller i matbutiken. Stannar upp, andas och observera mig själv och min omgivning. Ser vad som händer runt omkring mig utan att lägga värderingar på det. Bara observerar, tar in och andas och ger mig själv en stund av närvaro mitt i all rörelse.

Vilka är dina ställen att vara mindfulness där du är? Skriv några rader nedan och dela med dig av din erfarenheter och upplevelser av närvaro.

För mer inspiration och tips, prenumerera på dininrevarld.se veckobrev. Finns här!