Inga pekpinnar, inga krav på avlagda löften. Bara 5 tips hur du kan bli mer medvetet närvarande under 2014.  Fem tips för att skapa mer mindfulness i dig och omkring dig.

1. Bjud in andetaget som en viktig del av ditt liv.
mindfulness under 2014Andningen är en av nycklarna till medveten närvaro och att bli mer mindfull. Det bästa med att andas är att du vet redan hur man gör och  det är gratis. Du kan stå, sitta eller till och med vara i rörelse. Det enda du behöver göra är att fokusera på hur du andas under några minuter. Stanna upp och lyssna till andetaget, känn andetaget och kanske till och med smaka på andetaget. Att under några minuter helt fokusera på hur nytt syre kommer in i din kropp och hur de gamla lämnar!

2. Lyssna till din omgivning och till dig själv
Kroppen har fler knep att hjälpa dig att bli mer mindfulness under 2014! Din hörsel… Öppna dig för alla ljud i omgivningen! Är de IMAG2283_1störande eller njutbara? Utan att döma eller värdera bara lyssna till det som kommer till dig. Gör inget annat utan lyssna och bli medveten om hur de påverkar dig. Ändra inget utan fortsätt bara att lyssna.

3. Gör en digital detox
Under en dag, en helg eller en vecka stäng ner alla dina digitala kanaler! Stäng ner datorn, Ipaden, mobilen, TVn och allt annat som ständigt stjäl din uppmärksamhet. Under den valda tiden observera dig själv hur du påverkas av att inte vara uppkopplad! Skönt, frustrerande, svårt eller ingen skillnad alls. Oavsett lägg ingen värdering på dig själv att du är på ett visst sätt då du får en viss känsla kring ämnet. Fortsätt bara att observera …

4. Ät under tystnad
Pröva att äta en eller fler måltider i hel tystnad. Fokusera bara smaken på det du äter. Konsistens och vad kroppen faktiskt säger när du äter. Kanske får du oväntade svar…

 5. Ta en promenad där det finns natur
Att gå ute i natur kan vara som balsam för själen. Ta en promenad mindfulness under 2014under lunchen på jobbet. På kvällen när du kommer hem. Den behöver inte vara lång eller att du ska få upp ett flås. Den kan vara det men poängen är att ta in den natur du går förbi, bara se den och samtidigt känna dig själv. Hur påverkar trädet mig, blomman, vattnet, fågeln osv… Återigen inget dömande utan bara still betrakta de skådespel som sker i naturen och hur de påverkar dig.

Kanske är det svåraste med att bli mer mindfulness under 2014 inte att göra ovanstående fem tips. Utan kanske är det att komma ihåg. Inte bara komma ihåg som en rutin, utan när vi är som mest stressade. Som mest uppe i varv. Ett bonus tips är då att prenumerera på mitt veckobrev där du får de senaste inläggen och mer motivation att bli mindfulness under 2014. Veckobrevet hittar du genom att klicka på länken här!

Gott Nytt mindfulness År