10157154_937625299586341_3959594631115072431_nEtt citat som brukar återkomma i mitt liv är: – Det enda som är beständigt är förändring.

Förändring kan vara spännande men även skrämmande. Oftast får det oss att tappa fotfästet och känna att vi är på mark som vi kanske inte förstår.

Bilden som innehåller ett annat citat lyder: -När vi skiftar vårt fokus från att hålla fast vid det som redan skett till att börja observera vårt varande som ger upphov till lidandet. Redan där och då går vi på vägen till lidandets slut.

Ett fantastiskt citat som hjälper oss att gå mot det okända. Att fråga oss varför håller jag fast vid det förflutna och vad är det jag håller fast vid? När du ställer frågorna börja då observera vad som dyker upp.

Varje dag har sin egen ton och sitt eget tema. Att hålla fast vid det som var är att stoppa livet och låta musiken fastna på ett och samma ställe. Ungefär som en trasig skiva som har hakat upp sig. Och det stället är upphovet till lidandet så för att komma vidare ta ett djup andetag och ställ frågorna. Vad håller jag fast vid, varför håller jag fast vid det och vad hindrar jag från att födas?

Utan att värdera eller analysera bara ställ frågorna och observera  vad som händer inom dig. Låt det som händer inom dig få ske, bli inte rädd och döm dig inte. Bara andas och vet att din resa för att släppa ditt lidande precis har börjat.

Så frågan är – vad håller du fast vid? Och när släpper du?

Prenumerera på dininrevarld.se veckobrev för nya citat varje vecka!