Det finns säkert lika många svar på frågan varför du ska ändra dig som det finns argument varför du inte ska ändra dig.

Men ett som är säkert så ligger svaretVarför ska du ändra dig... hos dig det är bara du som kan bestämma om det behövs en förändring eller inte! Du kan välja att vara precis som du vill en del val leder till kända konsekvenser som om du t.ex. gör ett brott så är konsekvensen straff för det brottet. Men det är fortfarande ditt val att göra det eller inte.

Och det kan även vara så att du trivs med dig själv precis som du är och varför ska du då förändra dig!?

Ibland leder din förändring till något helt oväntat och nytt. Det kan vara något så lite som att ta en ny väg till jobbet! Eller att sluta tänka negativa tankar om dig själv.  En ny frisyr eller att du börjar på en kurs eller utbildning. Varje nytt val leder oss ut på okända vägar där vi ibland välkomnar förändringen och ibland blir rädda det som händer.

Själv har jag alltid haft ett intimt förhållande till förändring. En vän Varför ska jag ändra dig. till mig sa en gång att jag hittar trygghet i förändring och det ligger mycket sanning i det för mig.

Det jag har lärt mig av att förändra mig under flera år är att det finns två saker du inte ska göra. Ändra dig för någon annan eller försöka ändra någon annan! Förändring kommer inifrån och är en impuls som du själv väljer att följa eller inte följa. Så varför ska du ändra dig …