Vi beundrar människor som är kreativa och följer sina drömmar. Kanske i smyg önskade att vi själva skulle komma på den där historien som alla vill läsa, skapa en produkt som alla använder,  inreda lägenheten utan att det kostar en förmögenhet eller bara komma på nya saker i vardagen.

Alla kan träna upp sin kreativitet.
Forskarna har insett att det inte bli mer kreativbara handlar om vänster och höger hjärnhalva för att komma på nya idéer och bli mer kreativ.  Utan alla kan träna upp sin förmåga att vara kreativ. Att meditera och träna medveten närvaro är ett perfekt tillfälle att öppna upp sig för kreativitet. I fem steg beskriver jag olika aspekter av meditationen som kan hjälpa dig att bli mer kreativ.

1. Var här och nu
Att kunna släppa gamla tankar och förväntningar på hur saker skulle eller borde vara är ett första steg till att sluta göra saker som du alltid har gjort och du öppnar upp för ett nytt scenario.

2. Observera
När du mediterar över du förmågan att observera och ta in det som finns precis framför dig. Träna observation när du är ute och går, sitter i en lokale tillsammans med andra människor. Och verkligen se vad som händer utan att värdera om du tycker om det eller inte.

bli mer krativ3. Vila
Låt både din kropp och din hjärna vila. Kanske tappa upp ett bad, bara lägga dig på golvet och tillåta dig att göra inget. Styr inte ens dina tanker eller andning. Låt allt bara vila.

4. Värdera inte
De flesta idéer dör innan vi ens har hunnit uttala dem. De dör av våra egna värderingar om hur en bra ide ska se ut. De är inte tillräckligt bra eller vi har inte kompetensen. Gör tvärtom när nästa idé kommer, skriv ner och ta reda på vad som behövs för att förverkliga den. Om inte du kan vem kan då osv..

5. Var öppen
Du vet aldrig när du får en bra idé eller är på väg att skapa något nytt. Att därför kunna slappna av och hålla en öppen attityd till dig själv och till din omgivning hjälper dig att fånga idén när den kommer.

Har du fler bra tips så dela gärna med dig här nedan och lycka till med träning för att bli mer kreativ.

Önskar du fler tips och inspiration kring meditation och träning för att hitta hem så prenumerera på veckobrevet.